inspiratieboekjes

home > inspiratieboekjes

:: Inspiratieboekjes

Mijn voorraad inspiratie boekjes is altijd in beweging.

Het zijn boekjes bekleed met vilt en voorzien van blanco papier of met lijntjes. Je kunt er in tekenen en/of schrijven en je kunt er in kwijt wat je wilt of dat wat je juist niet kwijt wilt raken.Bij mij varieert de inhoud van schetsjes, dichtregels, bouwtekeningen tot aantekeningen, lijstjes en mindmaps.Het is een mooi formaat voor vilt uitprobeersels van hoe wilder hoe beter tot de zoektocht naar verstilling. Ik maak ook veel boekjes in opdracht met een zachte viltkaft naar wens.

Favoriet zijn de bubblebooks, daar heb ik er al heel veel van gemaakt, voor al je inspiratiebubbles.

blanco in twee formaten :

21×15 cm € 17,50 (met bubbles €20,-) en16x9 cm € 10,-

met lijntjes in de formaten

21×15 € 17,50 (met bubbles €20) en 10,5×14,5 cm €10,-

 

 
 
 
geplaatst:
 25-02-2015
afbeelding 1 van 12
 

:: Zitelementen

Zitelement met een prachtig contrast van VILT van een hele ruige schapenvacht en de ranke glanzende metalen pootjes  van deze twee vintage stoelen.

 
 
 
geplaatst:
 12-02-2014
afbeelding 1 van 2
 

:: Vinovase Sjaantje

Dit object is multifunctioneel. Allereerst is het een originele cadeauverpakking voor een fles wijn, als de wijn geopend is helpt het vilt mee om de wijn op temperatuur te houden en als de fles leeg is blijft er een originele vaas over.

Het vilt is gemaakt met wol van het Zeeuwse melkschaap Sjaantje. Zij graast op de bloemdijken van Zuid Beveland en in het vilt zijn daarom soms nog stukjes van blaadjes of bloemetjes te vinden die in haar vacht zijn blijven hangen.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met Petri Verbruggen en Maartje Verschuren van het toenmalige bureau designagain, met Simone van Gennip van Vinovase en met Yvonne Nijssen van de Schaapskooi

 
 
 
geplaatst:
 25-01-2014
afbeelding 1 van 5
 

:: Schaapvriendelijke viltvacht

Het schaapvriendelijke alternatief voor de schapenvacht. Het schaap waar deze wol van afkomstig is, huppelt nog vrolijk in de wei. De vorm is gebaseerd op de schapenvachten zoals we die kennen, de bovenkant is gevilt met wol van Zeeuwse schapen en de onderkant is gevilt met wol van Merino schapen.

 

 
 
 
geplaatst:
 25-09-2013
afbeelding 1 van 3
 

:: viltlicht

Op een mooie zonnige dag hing ik wat viltlapjes met wol van het Zeeuwse Melkschaap te drogen aan de waslijn. De zon scheen er door heen en dat gaf een prachtig effect. Het al eeuwen geroemde Zeeuwse licht scheen door mijn Zeeuwse vilt, een nieuw idee was geboren.

 
 
 
geplaatst:
 
afbeelding 1 van 9