viltles op basisschool voortgezet onderwijs en workshops

home > viltles op basisschool voortgezet onderwijs en workshops

:: viltprojecten op de basisschool

Vanaf 2013 heb ik op een heleboel verschillende scholen in Zeeland viltlessen verzorgd. Van groep 1 tot en met groep 8 hebben zeker al meer dan 5000 kinderen kennis gemaakt met het zelf maken van vilt, met stilte, met voelen wat je doet, met de vrijheid dat alles goed is, dat het altijd wat wordt, met de vragen wat ze zelf willen ontdekken, waar zit de nieuwsgierigheid?

Met de kleuters heb ik viltarmbandjes gemaakt. Ik werk dan 20 minuten met maximaal 8 kleuters. Bij groep 3 tot 8 zijn er viltlapjes ontstaan met eigen ontwerpen en prachtige vilteilandjes die samen een klasse eilandenrijk vormen. Ik werk dan 60 minuten met maximaal 15 leerlingen.

Ik ga graag opzoek naar inbedding in een breder kader en haak graag aan bij thema’s waar op school aan gewerkt wordt. Dit kan heel breed zijn denk aan textiel, geschiedenis, aardrijkskunde, oude ambachten, natuur etc. Ik ben beschikbaar om educatieve viltprojecten te verzorgen bijvoorbeeld tijdens de kinderkunstweek. schoolbreed of minimaal aan 2 groepen (4 uur).

Om schoolbrede projecten te stimuleren wordt de prijs per leerling steeds lager naarmate er meer groepen mee doen. Denk ook eens aan het maken van een groeps- of schoolkunstwerk voor in de hal of in de klas. Heel waardevol om met elkaar een groot project te maken, een wandobject van vilt heeft bovendien een gunstig effect op de akoestiek en hoe trots ben je als je mee hebt gewerkt aan een kunstwerk dat voor iedereen zichtbaar en tastbaar is?

 

 
 
 
geplaatst:
 04-06-2018
afbeelding 1 van 3
 

:: Cursus najaar 2018

Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 personen) start ik in oktober/november 2018 met een nieuwe VILT cursus. Heb je interesse, meld je dan aan via heleen@ateljeeaanzee.nl

Mijn aanbod betreft 10 lessen op de maandag of vrijdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur.

kosten €250 (inclusief materiaal)

Het programma:

les 1 materialen, mengen, patronen

les 2 lijnvormige viltstructuren

les 3 vlakvormige viltstructuren

les 4 3 dimensionale structuren

les 5 vilten om een 2d mal

les 6 vilten om een 3d mal

les 7 en 8  toegepast werken

les 9 en 10 vrij werken

 

 
 
 
geplaatst:
 30-05-2018
afbeelding 1 van 5
 

:: VILT kunstwerk op school

Een prachtig idee van basisschool de Regenboog uit Zevenbergen. Alle kinderen van de school hebben met mij een lapje of een armbandje gevilt en al die lapjes en armbandjes samen vormen dit prachtige nieuwe kunstwerk voor in de centrale hal.

 
 
 
geplaatst:
 30-05-2016
afbeelding 1 van 1
 

:: Zeeuws Eilandenrijk

In VILT workshop Zeeuws Eilandenrijk  voor de basisschool en het voortgezet onderwijs neem ik jullie van te voren in een presentatie aan de hand van het thema VILT mee door de geschiedenis van Zeeland. Al in de oertijd werd voor het eerst VILT gemaakt en ook in de Romeinse tijd en in de Middeleeuwen werd vilt toegepast in kleding. Wat opvalt als we de landkaarten van Zeeland bekijken is dat de vormen van de afzonderlijke eilanden steeds veranderen.

 

Als ik bij jullie op school ben, kunnen we de tijd benutten om aan het werk te gaan. Uit wol en andere materialen vilt iedereen een eigen droomeiland. Als de eilanden klaar zijn leggen we het eilandenrijk van de groep neer. Hoe prachtig is het dat elk eiland anders is en dat ze samen zo’n mooi geheel vormen.

 
 
 
geplaatst:
 
afbeelding 1 van 1
 

:: Eigen idee

Loop je rond met een eigen VILT idee maar heb je geen ruimte om het uit te voeren of mis je ervaring?

Kom dan werken in mijn ateljee. Je kunt mijn ruimte en materialen gebruiken en je kunt putten uit mijn kennis en ervaring. Natuurlijk help ik ook mee met het vilten zelf zodat ook een groter project binnen handbereik komt.

Zo zijn er al bijzonder projecten tot stand te komen zoals een viltdeken van hondenhaar, een cirkelhes en verschillende wandobjecten. Je kunt natuurlijk ook denken aan je eigen persoonlijke vilteiland.

Ik reken hiervoor €25 per uur en €25 voor gebruik van materialen.

 
 
 
geplaatst:
 13-01-2014
afbeelding 1 van 4
 

:: VILT kennismakings workshop

Verras jezelf of een ander met een workshop VILT maken. Je maakt je eigen VILT uit losse wol en andere vezels. We beginnen klein met een bloem, een sieraad of een proeflapje waarin je met verschillende viltstructuren kan experimenteren. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en is geschikt voor groepen tot 8 personen. Inclusief koffie/thee en materialen. Na afloop ga je met een eigen viltcreatie naar huis.

Kosten €45 pp bij privéles, €40 pp bij 2 personen, €35 pp bij 3-8 personen.

Boek je een serie van meerdere workshops tegelijk dan krijg je €5,- korting per workshop.

 

 
 
 
geplaatst:
 02-09-2013
afbeelding 1 van 6
 

:: VILTvervolg workshops

Heb je de smaak te pakken en wil je eens op groter formaat aan de gang met bijvoorbeeld een sjaal, kraag, omslag of tas?

Met maximaal 3 personen kan je gebruik maken van mijn ateljee, mijn materialen, mijn kennis, ervaring en hulp.

Deze workshops duren ca 5 uur en zijn inclusief koffie/thee/lunch en materialen.

Kosten €95  bij priveles, € 90 pp bij 2 personen, € 85 pp bij 3 personen. Boek je meerdere workshops tegelijk dan krijg je korting van €5,- per workshop

 
 
 
geplaatst:
 
afbeelding 1 van 6