viltles op basisschool voortgezet onderwijs en workshops

:: viltprojecten op de basisschool

Vanaf 2013 heb ik op een heleboel verschillende scholen in Zeeland viltlessen verzorgd. Van groep 1 tot en met groep 8 hebben zeker al meer dan 5000 kinderen kennis gemaakt met het zelf maken van vilt, met stilte, met voelen wat je doet, met de vrijheid dat alles goed is, dat het altijd wat wordt, met de vragen wat ze zelf willen ontdekken, waar zit de nieuwsgierigheid?

Met de kleuters heb ik viltarmbandjes gemaakt. Ik werk dan 20 minuten met maximaal 8 kleuters. Bij groep 3 tot 8 zijn er viltlapjes ontstaan met eigen ontwerpen en prachtige vilteilandjes die samen een klasse eilandenrijk vormen. Ik werk dan 60 minuten met maximaal 15 leerlingen.

Ik ga graag opzoek naar inbedding in een breder kader en haak graag aan bij thema’s waar op school aan gewerkt wordt. Dit kan heel breed zijn denk aan textiel, geschiedenis, aardrijkskunde, oude ambachten, natuur etc. Ik ben beschikbaar om educatieve viltprojecten te verzorgen bijvoorbeeld tijdens de kinderkunstweek. schoolbreed of minimaal aan 2 groepen (4 uur).

Om schoolbrede projecten te stimuleren wordt de prijs per leerling steeds lager naarmate er meer groepen mee doen. Denk ook eens aan het maken van een groeps- of schoolkunstwerk voor in de hal of in de klas. Heel waardevol om met elkaar een groot project te maken, een wandobject van vilt heeft bovendien een gunstig effect op de akoestiek en hoe trots ben je als je mee hebt gewerkt aan een kunstwerk dat voor iedereen zichtbaar en tastbaar is?

 

 
 
 
geplaatst:
 04-06-2018
afbeelding 1 van 3